Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil je ook op de hoogte blijven van de laatste interieur trends, de leukste events op interieur gebied of andere leuke interieur aanbiedingen? Schrijf je in voor de Nieuwsbrief van Interieur-tips.be !
Nieuwsbrief van Interieur-Tips.beOver Interieur-Tips.be

Copyright © 2008-2014 Polymorph Interieur -
- Algemene Voorwaarden
- Algemene Voorwaarden (simpel)
- Privacy Beleid
- Site Map
- Internationaal
Interieur advies van interieur-tips.be! PDF Afdrukken E-mail

Professioneel interieur advies van interieur-tips.be


aan de tekentafel Over interieur valt zeer veel te vertellen: het aanbod aan meubels is immens, maar hoe moet je je woning goed inrichten? Hoe geef je je woning net dat stukje sfeer dat anderen niet zullen vergeten? Hoe koop je iets wat een echte eye-catcher (blikvanger) wordt? Of zoek je advies voor een soort interieur om helemaal tot rust te kunnen komen? Net als in een kledingwinkel kan het soms erg moeilijk zijn om iets uit te kiezen, omdat er al zo veel op de markt te kopen valt. Het verschil met interieur is alleen dat het makkelijk 10 keer duurder kan worden dan mode. Veel mensen kopen vaak alleen maar een keer in hun hele leven meubels, en doen er ook hun hele leven mee. Veel mensen hebben daarom ook eigenlijk geen interieur advies nodig.

 

Maar als dat zo is... Kan ik toch alles net zo goed zelf doen?

doe het zelf Ja. Maar...
Dan sta je er wel alleen voor. Soms lijkt het dan net of je het wiel opnieuw moet gaan uitvinden... Je zult dan altijd een resultaat hebben dat gelijk staat aan de anderen, maar zeker niet beter... Een uitschieter heb je dan alleen bij toeval, met het risico dat je alles verprutst...

Waarom heb ik dan toch een interieur stylist nodig?

in gedachten gezonken... Het verschil zit hem vooral in de professionaliteit en de expertise. Een goede interieur stylist weet precies wat voor meubels jij thuis hebt, welk merk, van welke winkel, enzovoorts. Hij houdt zich op de hoogte van alle trends en wat er in de wereld speelt. Daarnaast heeft een professionele interieur stylist ook een gedegen opleiding gehad aan een academie. Interieur is zijn expertise, dus je mag er gerust vanuit gaan dat een professionele interieur stylist meer verstand heeft van interieur dan iemand die een full-time baan heeft op een ander vakgebied als economie, zorg, of IT voor mijn part. Bovendien heeft hij veel meer ervaring op het gebied van verhuizen, ontwerpen, verbouwen, en natuurlijk op het gebied van interieur advies, zodat hij goed weet wat je te wachten staat. Heb je er bijvoorbeeld bij stilgestaan dat een goede design meubel vaak een levertijd van 8 weken of meer kan hebben? De stylist heeft dus niet alleen kennis van zijn vak en weet wat er speelt op dat gebied, maar hij kan je ook goed begeleiden met het hele proces: het coördineren van een hele verhuizing of verbouwing is immers ook een vak apart, veel mensen raken er helemaal gestresst van!
Heb je ook weleens gehad dat je in een winkel iets zocht, maar dat je niet uit je woorden kwam van wat je eigenlijk bedoelde? De betere stylist weet feilloos hoe een bepaald gevoel of sfeer systematisch uit te beelden, zodat al deze zorgen van je worden weggenomen.

Wat is dan de meerwaarde van een stylist?

wat?Het verschil tussen een stylist en een doe-het-zelver is dat hij NOOIT iets willekeurigs doet. Willekeurig interieur advies bestaat voor hem niet. Zoals in de nieuwsbrief is beschreven: Niets wordt aan het toeval overgelaten. Elke beslissing die hij maakt is om een reden.  Een goede interieur stylist weet niet alleen precies aan te voelen wat de cliënt wil (ook al zegt de cliënt het niet te weten), hij kan ook creatief omgaan met het interieur zodat je je je huis precies jouw stempel kan geven, zodat niemand jouw interieur ooit nog zal vergeten. We hebben het dan niet zomaar over het zwart verven van een plafond, of het plaatsen van een originele kubistische Picasso van 23500000 Euro in jouw entree hal (kan natuurlijk wel), maar het is veel lastiger om een weloverwogen keuze te maken die overeenstemt met wat de cliënt wil. De meesten vinden zwarte plafonds thuis immers niks en hebben geen 23,5 miljoen Euro over voor een afbeelding dat niet duidelijk en mooi is... De stylist heeft dus de taak om precies aan te voelen wat het beste voor zijn cliënt is. Hij zal dus altijd de partij van de cliënt kiezen, en niet per se die van een bepaalde meubelwinkel!

OK, hoe vind je dan een goede stylist?

wat? Een goede stylist herken je vaak aan zijn portfolio. Een goede stylist wacht niet op zijn klanten, maar zorgt ervoor dat hij constant in beweging is. Elke mogelijkheid die er is, grijpt hij aan om zichzelf te kunnen verrijken: het ontwerpen van meubels, het experimenteren met kleur, het nadenken over zijn eigen ontwerpen. Niet alleen houdt hij zijn oren en ogen open, hij moet er ook voor zorgen dat hij altijd beter wordt: semper progrediens (altijd verbeterend), zoals ze in het Latijn zeggen. De ambities moeten ook hoger zitten dan die van anderen, wat drijfveer vormt om het niet alleen beter te doen, maar ook om in mindere tijden toch nog altijd manieren te vinden om met ideeën te komen die mensen fascineren en inspireren. Hij moet zich ook kunnen onderscheiden met anderen: hoe geef je een meerwaarde aan jouw diensten? Hoe maak je iets dat beter is dan dat van leverancier B?

Geeft interieur-tips.be ook interieur advies?

wat? Jazeker, interieur advies in allerlei soorten en maten! Er zijn allerlei soorten advies gegeven voor de aankoop van interieur: kleine koopjes, maar ook hele inrichtingen en verbouwingen! Wij hebben contacten met de beste leveranciers, ontwerpen meubels, of veranderen interieurs radicaal, alleen muren breken doen wij niet, want daar heb je een bouwkundig ingenieur voor nodig. Uiteraard weten wij natuurlijk wel hoe hem aan te sturen. Wij zullen dus nooit zeggen dat wij het niet weten: bestaat niet!

En wat kost het?

Marktkoopman Hola! Stop! Sta je er wel bij stil dat het hier om iets zeer ingrijpends gaat? Een herinrichting kost al snel tientallen manuren aan werk! Wil je echt gaan verbouwen, dan ben je al gauw 20000 Euro (of een veelvoud ervan) eraan kwijt! Een winkel wou zijn interieur in een nieuw jasje steken. Het klinkt vrij makkelijk, maar toch ging het om een verbouwing die de winkel voor meer dan een maand dicht deed(!) Het gaat hier niet om wat simpele tips, maar om een heel totaalpakket van maatwerk om je interieur eventueel radicaal te veranderen! Tips vind je overal, net zoals hier op interieur-tips.be of bij onze nieuwsbrief Het intakegesprek is meestal gratis (zal gaan over je wensen), verder hangt het van je project af. Gaat het om een heel huis? Of is het alleen wat advies voor het winkelen? Voor 50 Euro per uur heb je meestal een redelijke interieur stylist met advies op maat. Goede stylisten liggen daar vaak boven, en beroemde stylisten rekenen vaak het dubbele of meer. Van die duizenden Euro's zijn die paar honderd Euro voor een goed uitgewerkt advies door een expert, helemaal op maat maar een schijntje!

Wat?!

Ik in Barcelona Ja, ik weet het: je bent gratis advies gewend, klopt.
Tipje hier, tipje daar...
Vraag is dus: wanneer vind je juist dat ene ding dat je huis nodigheeft? Bij de interieur beurzenis het altijd dringen om een plek voor gratis interiuer advies, en de meubelwinkels hebben natuurlijk alleen expertise op hun eigen producten... Natuurlijk, je kunt een heel gelikt interieur kopen, maar is dat wel iets wat bij jou past? Een huis is immers pas echt gezellig als het persoonlijke van jezelf er ook in terug komt... Zo zullen veel meubelwinkels alles kunnen vertellen over strak en modern design, maar als het gaat over Barok, Klassiek of Art Nouveau (Jugendstil)? Dan wordt het al een stuk lastiger... De betere stylist weet natuurlijk welke winkels wel de beste zijn op dat gebied ;-)

En waarom wel?

Waarom met interieur-tips.be in zee gaan? Lees het allemaal hier.

Meer weten?

Heb jij ook interesse voor interieur advies op maat? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. of bel voor een afspraak 0648626461 Schrijven kan ook, een stijlvolle brief mag naar:

Polymorph Interieur
Breestraat 111A
2311 CL
Leiden, Nederland


Met dank aan:

http://stylisten.startkabel.nl/ - Stylisten Startpagina Nederland: De startpagina over alles wat met stylisten te maken heeft!

http://interieurstylisten.startkabel.nl/ - Interieur Stylisten Startpagina Nederland: De startpagina over alles wat met interieur stylisten te maken heeft!


 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Aanstaande woonbeurzen!

Geen evenementen

Enqûete

Hoe belangrijk is een goed interieur?
 

Interieur zoeken!